Keressük Magyarország legkedveltebb borvidéki településeit!

Koccintsunk együtt minél többen 2012-ben is a magyar bortelepülésekért – hirdette meg Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a civil kezdeményezésű versenyt a Gourmet Fesztiválon, a Millenáris Parkban.

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogat minden olyan kezdeményezést, amely beleillik a tárca helyi gazdaságokat erősítő törekvésébe. A rendezvény szervezői és támogatói bíznak abban, hogy a vidéki élet részeként a magyar borkultúra még fontosabb helyet kap a települések életében, és borvidéktől függetlenül képes megmozdítani borászokat és fogyasztókat egyaránt.

undefined

fotó: Botár Gergely

A felhívásra tavaly több mint 7000 ember koccintott egyszerre szerte az országban, mintegy 100 borászat részvételével. Első alkalommal Kiskőrös lett az ország legkedveltebb borvidéki települése. A szabályok most is változatlanok, a legkedveltebb borvidéki település címet azok a falvak, városok nyerhetik el, amelyeknél – az adott helység lélekszámát is figyelembe véve – a legtöbb borász és borkedvelő koccint 2012. szeptember 1-én 16 órakor.

A Koccintás 2012 eseményen minden borvidékbe sorolt település bemutathatja borászait, borait, versenybe szállhat a címért. A megmérettetésre bármelyik borvidéki település jelentkezhet, részvételi díj nincs. Az ünnepélyes eredményhirdetés szeptemberben, a Budavári Borfesztiválon lesz.

fotó: Botár Gergely

Bárki jelentkezhet az eseményre szervezőként, amelyhez csak egy egyszerű jelentkezési lapot kell kitölteni. A jelentkezési lap elérhető itt: (www.koccintas.hu), vagy igényelhető az info@koccintas.hu e-mail címen, illetve a 06-1-269-12-76-os fax számon. Részletes információ awww.koccintas.hu honlapon olvasható. A jelentkező települések és a pontos helyszínek folyamatosan frissülnek a Facebookon.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóiroda)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*