A jövő multimediális városa

Álmodj meg, építs meg, alakíts át valósággá”, így kezdődik a City 2.0, a TED ( Technology, Entertainment, Design) új portálja, amely kész fogadni a jövő fenntartható városára vonatkozó ötleteket, projekteket és javaslatokat. Egy hónapja lehet részt lehet venni egy virtuális programban, amelyet a non profit társaság, a TED indított el még 1984-ben minden olyan ötlet támogatása és elterjesztése céljából, ami megváltoztatja a világot.

Március végén tartotta a társaság éves világkonferenciáját Long Beacben, amelyen az elmúlt évek során számos nagy kaliberű személyiség jelent meg, hogy díjazza azokat, akik a múlt évben másoknál jobban tudtak befektetni a jövőbe.
Ebben az évben, a díj történetében először nem egy személyt, hanem egy ötletet díjaztak, a City 2.0 projektet: egy multimédiás programot, amely képes egyszerre összekapcsolni polgárokat, vezetőket, vállalatokat és adminisztrációkat, a világ politikusait, hogy megosszák ötleteiket és projektjeiket, és megvalósításuk során, és életre keltsenek egy konkrét példát, a „greencity”-t.

Mostantól tehát lehetséges részt venni a programban, el lehet juttatni a portálhoz azokat a javaslatokat, amelyek szükségesek a pályázat első fázisa elindításához azoknak a megvalósítási helyeknek és ötleteknek a kiválasztásához, amelyek bejönnek az egész világból a holnap városának felépítése érdekében.
Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően 2012-ben a TED 100 000 dollár díjat oszt ki, egyenként 10 ezer dolláros ösztöndíjat azok között, akik a City 2.0 portálon publikálják projektjüket, és legjobban tudják bemutatni a jövő városáról szóló koncepciójukat a fenntarthatóság, az energia hatékonyság és az integrált tervezés területein.

Amerikai Hírújság/ Aiolus News

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*