Színes programok az Urbitális Majálison

Az egy hónapos rendezvénysorozat keretében volt már vízi majális, városismereti túra, design kiállítás, ökodivat játszóház, jazz-koncert, bringavásár és sok-sok érdekesség! Május végéig azonban nincs megállás, a programok folytatódnak és legalább annyi izgalmas és kreatív kikapcsolódási lehetőség várja az érdeklődőket, mint május első felében!Május 24-én a GYIK Műhely 3 Balkon a város felett című kortárs képzőművészeti, szabadtéri alkotássorozatának harmadik részére invitálják a látogatókat, melynek során a GYIK-Műhely teraszát zöld fallá változtatják, és további fantázia-balkonokat terveznek. Május 25-én a Bókay kertbe várják a kisebbeket hagyományőrző játszóházzal, május 25 és 28 között pedig a pünkösdi hosszú hétvégére Belvárosi Majális és Nassoló Gyereknapok néven szerveznek 4 napos kulturális, gasztronómiai esemény-sorozatot az Erzsébet téren.
Ugyanezen a hétvégén ünnepi díszbe öltöztetik a Ráday utcát a Virágünnep alkalmából, ahol az erre az időre megnyíló udvarok, galériák, templomok, múzeumok, könyv- zene- film köré szerveződő színes és értékes programok, valamint egy nagyszabású virágvásár várja a családokat, illetve a zene, az irodalom, a művészetek és az igényes gasztronómia barátait.
Május 26-án három további program közül is válogathatnak az érdeklődők: Csepelen gyermekmajális, a Noha stúdióban angol nyelvű klub lesz a kreatív újrahasznosításról, a Marczibányi téri Művelődési központban pedig Kaláka akusztikus koncertre várják a felnőtteket.
A hétvégével nem érkezik el természetesen az Urbitális Majális vége, jövő héten, május 31-én még 4 programon lehet majd részt venni. Az Üllői úti Kavalkád kitűnő családi programnak ígérkezik ezen a napon, melynek keretében Élő, pezsgő köztéren, kacaj, zsivaj, dobbanó talpak, csattanó tenyerek kíséretével bemutatják be az ÜllőiStreetArt (köztér megújító) programot. A gyerekeknek szintén sok érdekességet és mesét tartogat majd a Lipótvárosi Mesék könyvbemutató és szobororravató, aki pedig szívesen sétál a város modern épületei között, az május utolsó napján szakértő vezetésével ismerkedhet Újlipótváros kialakulásának történetével. Hogy mennyire bulis is a pantomim, arra az Aranytíz Kultúrház PANkreátorok című előadása szolgáltat élő bizonyítékot lazán és szellemesen, kellő higanymozgással és humorral megtámogatva május 31-én 19 órától.

További információk: www.urbitalis.hu

Tamás István Amerikai-Magyar Hírújság

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*