Földrengés Észak-Olaszországban

Fotó: MTI/EPA

5,9-es erősségű földrengés volt hajnalban az észak-olaszországi Bologna mellett; az eddigi jelentések szerint hatan haltak meg.Hatra emelkedett a vasárnap hajnalban Észak-Olaszországban bekövetkezett földrengés halálos áldozatainak a száma – közölte a mentőszolgálat.

A rengés hajnali 4 óra után pár perccel történt. Középpontja a Bolognától 36 kilométerre északra lévő Finale Emilia településen volt, a felszín alatt mintegy 10 kilométerrel, de az egész északkeleti országrészben lehetett érezni, sőt Ausztriában is. Több kisebb rengés követte. Az első hírek három halálos áldozatról szóltak: két porcelángyári munkás vesztette életét Sant’Agostinóban, Ferrara városától nyugatra pedig egy marokkói bevándorlót találtak holtan egy iparterületen beomlott csarnok romjai között – jelentette az olasz sajtó. Bolognában és más városokban is több ezren szaladtak az utcára ijedtükben az első nagy rengés után.

Fotó: MTI/EPA

Az illetékes minisztérium vasárnap Rómában közölte, “az első értesülések szerint jelentős károk keletkeztek a kulturális örökségben”, de közelebbit majd csak az után tudnak mondani, hogy a tűzoltóság és a polgári védelem befejezte a károk felmérését. Hírek szerint sok templomot és más történelmi épületet ért kár Bologna, Modena és Ferrara körzetében. Az éjjel, valamivel az 5,9-es erősségű rengés előtt volt egy kisebb, 4,1-es erősségű földmozgás is Lombardiában. A legutóbbi jelentős olaszországi földrengés 2009-ben volt L’Aquilában, és csaknem 300 ember halálát okozta.

Amerikai Magyar Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*