Részegítő spray

A részegség érzetét keltő, de az alkohol káros hatásaitól mentes sprayt fejlesztett ki Philippe Strack francia formatervező és David Edwards francia-amerikai tudós. A kis aeroszolt Párizsban mutatták be egy kiállításon. A Wahh Quantum Sentations fantázianevű, 20 euróba (mintegy 5700 forintba) kerülő aeroszol rudacskára hasonlít. Egy spricceléssel, amelynek során 0,075 milliliter alkohol szabadul fel, alkotói szerint néhány másodperces részegséget lehet előidézni.

Ez a legkisebb mennyiség ahhoz, hogy a mikrorészecskék stimulálják az agyat, és valódi érzeteket idézzenek elő a szájpadláson a véralkoholszint növekedésének kockázata nélkül. (Egy pohár alkoholban 40-60 milliliter szesz van.)

“A kérdés az, hogyan tegyen jót magával az ember anélkül, hogy kárt okozna magának. A Wahh olyan alternatíva, amely káros hatások nélkül idézi elő a részegséget” – mondta Starck.

Edwards 2007-ben hozta létre a Laboratoire-t (Laboratórium), amely a tudomány határán mozgó művészeti és dizájnműhely, kiállítóterem és kóstolóhely. Szerda este ott mutatták be a Wahht, és csütörtöktől július 22-ig kiállítást is szentelnek neki.

A Wahh előtt Edwards a Whifet fejlesztette ki 2008-ban. A szivar méretű aeroszol (ára 1,80 és 3,99 euró, azaz 510 és 1130 forint között mozog), amelyből 400 ezer példány kelt el világszerte, a csokoládé, a kávé és a tea érzetét kelti – idézte fel a Laboratoire szóvivője. 2009-2010-ben következett a Whaf, egy folyékony keverékekből előállított ízfelhőt produkáló készülék; ára 129 euró. -MTI-

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*