Kissinger-motozás

Testi motozásnak vetették alá a New York-i LaGuardia repülőtéren Henry Kissingert, Nixon és Ford elnök nemzetbiztonsági tanácsadóját, illetve külügyminiszterét – közölte hétfőn internetes kiadásában a The Washington Post.


A 89 esztendős, Nobel-békedíjas diplomatát és politológust a közlekedésbiztonsági igazgatóság (TSA) emberei az iratainak ellenőrzése után sem ismerték fel, és miután átküldték a test-szkenneren, alaposan végig is tapogatták. Kissinger tolókocsiban érkezett az ellenőrzőkapuhoz. Az esetről a lapnak beszámoló szabadúszó újságíró szerint nem azért, mert mozgásképtelen lenne a nagynevű férfi, hanem mert feltehetően túl messze volt a kapu. Az eset a The Washington Post szerint még pénteken történt.


Kissinger a vietnami háború lezárásában játszott igencsak jelentős szerepéért kapta meg a Nobel-békedíjat, de a hetvenes évek Amerikája meghatározó külpolitikusának kulcsszerepe volt a hazája és a Szovjetunió közötti békülésben, a stratégiai fegyverek korlátozásában és az Egyesült Államok Kínával szembeni nyitásában is. A későbbiekben Kissinger a világpolitika egyik legnagyobb tekintélyű elméleti szakembere lett.

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*