Clooney rekordösszeget szerzett Obamának

Nem semmi – 15 millió dollár támogatást gyűjtött össze George Clooney azon a kampányvacsorán, amelyet  Hollywoodban adott Barack Obama elnök újraválasztására.

„Sok pénzt gyűjtöttünk, mert mindenki szereti George-ot” – mondta viccelődve az elnök a 150 adományozó számára rendezett fogadáson. A vacsorát Clooney Tudor-stílusú villájának kertjében, egy sátorban rendezték. Az Oscar-díjas színész által szervezett adománygyűjtő fogadáson többek közt Jack Black, Billy Crystal, Robert Downey Jr., Salma Hayek, Tobey Maguire, Barbra Streisand, Eddie Murphy  is részt vett.

Obama elmondta, hogy az őt ábrázoló 2008-as, már-már ikonikus poszterhez használt képen épp Clooney mellett ült: a színész éppen Dárfúrról fejtette ki neki véleményét. „Az volt az első alkalom, hogy George Clooney-t kitörölték egy fotóról. Előtte sem volt ilyen, és soha nem is lesz már” – tréfálkozott a politikus. A vacsorán sorsolás révén az Obama-kampányt segítő két önkéntes is részt vehetett. Az egyik egy New Jersey állambeli tanár, a másik egy floridai családanya volt.

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*