Magyar – Amerikai kapcsolatok

Réthelyi Miklós, leköszönő nemzetierőforrás-miniszter véleménye szerint az országok közötti kapcsolatokat, együttműködést elősegítheti, tovább erősítheti és a kultúrák közötti párbeszédet is nagy mértékben könnyítheti a Fulbright-ösztöndíjprogram.

A Fulbright oktatói, kutatói és diák ösztöndíjprogramban a világ közel 150 országa vesz részt. Az alapítás óta több mint 300 ezren utazhattak a segítségével az Egyesült Államokba, valamint onnan a partner országokba.
Réthelyi a Fulbright Bizottság és a Magyar Fulbright Alumni Egyesület alapításának 20. évfordulója alkalmából, a Külügyminisztériumban rendezett pénteki konferencián azt is elmondta, hogy a programban résztvevők nemcsak “megfigyelők” abban az országban, ahova az ösztöndíj révén eljutnak, hanem a saját nemzetüket is képviselik, ami felelősséggel és megtiszteltetéssel egyaránt jár. Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet többek között arról beszélt, hogy a magyar-amerikai kapcsolatok építéséhez jelentősen hozzájárul az ösztöndíjprogram.

 

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*