Ultramarathon Floridában – magyar résztvevőkkel

2012. május 14 – én útnak indul Lesi Zoltán és Szitó Ervin, hogy Magyarországot képviselve elinduljanak a világ talán legszebb ultra-futóversenyén, a Keys 100 Ultramarathonon, Floridában. Megérkezésüket követően rövidesen Lesi Menyhért is csatlakozik hozzájuk harmadikként.

A táv nem éppen gyerekjáték, kereken 100 mérföld. Ennek teljesítésére 32 óra áll majd rendelkezésünkre a sportolóknak. A szervezők tudomása szerint nagy meleg lesz a verseny alatt, de ez ott persze teljesen normálisnak számít. A mezőny Key Largo városából indul, hogy a csodálatos kilátás mellett (a futópálya egyik oldalán az Atlanti – Óceán a másikon pedig a mexikói öböl terül el) eljussanak a Florida Keys szigetcsoport legnyugatibb szigetére  Key –Westre, a cél pedig nem más, mint a lenyűgöző Smathers Beach lesz!

A három magyar futó, sportember együtt tervezi az indulást, de természetesen a 100 mérföld alatt bármi megtörténhet (160,9 km). Az biztos, hogy segíteni fogják egymást mentálisan, és a küzdőszellemet ébren tartják magukban és esetlegesen társukban is, ha úgy adódik. Május 19-én szombaton kerül megrendezésre az Ultrafutó verseny ahol magyar induló még nem indult. Bármi is történik majd a célvonalnál, egy biztos – a világ talán legszebb futópályája örök emléket fog hagyni mindenkiben, aki a versenyen indul. Hajrá, magyarok!

Papp Olivér

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*