Magyarok a philadelphiai szövetségi bíróságon

A philadelphiai szövetségi bíróságon hétfőn kezdődik az a kártérítési per, amelyet 2010. július 7-én bekövetkezett vízi baleset két magyar áldozatának hozzátartozói indítottak a felelősök ellen. A tényleges per megindítása előtt azonban még egy több mint 150 éve érvényben lévő jogszabályról kell dönteni a tárgyalást vezető bírónak, amely kimondja: a kártérítés összege nem lehet nagyobb, mint a balesetben részt vett hajók értékének összege. Ez a mostani esetben 1,8 millió dollár lenne.

Az 1851-es hajózási felelősségkorlátozási törvényt a két beperelt két cég, a tolóhajót üzemelő a K-Sea Transportation, valamint a kacsahajó üzemelője Ride the Ducks hozta fel, hogy limitálják a kártérítésként rájuk kiróható pénzt. A magyar áldozatok családjai azt akarják elérni, hogy ezt a korlátot megszüntessék.

“Undorító, hogy egy olyan órásvállalat, mint a K-Sea, amelynek hajóit 400 milliárd dollárra biztosították, kicsinyes alkuba bocsátkozik a kártérítésről. A kacsahajók üzemeltetőjének biztosítása ennél kisebb, de az is milliókban mérhető” – mondta az üggyel kapcsolatban korábban az MTI-nek Peter Ronai, az áldozatok hozzátartozóinak egyik ügyvédje. Prém Mária, az egyik áldozat édesanyja elmondta: értehetetlen, hogy ki lehet mondani: fia élete annyit ért, mint a hajók.

A perre Philadelphiába kiutazott családtagok a helyi sajtónak elmondták: azt akarják elérni, hogy a beperelt vállalatokat megleckéztessék, hogy hasonló eset ne forduljon elő többször.

A majdnem két éve történt balesetről az előző hét elején új videofelvételt hoztak nyilvánosságra a családok ügyvédjei, amelyen látni lehet, ahogy a 76 méter hosszú uszály legázolta a kacsahajónak nevezett kis kirándulóhajót. A philadelphiai Delaware folyón  veszteglő turistahajón két kísérő tanárral egy 13 fős magyar diákcsoport is utazott, egy 16 éves lány és egy 20 éves fiatalember a folyóba fulladt.

Forrás:MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*