Magyarország gondolkodásmódot váltott

Magyarország két évvel ezelőtt nemcsak kormányt, hanem gondolkodásmódot is váltott, és főképp ebből adódnak vitái az Európai Unióval – mondta a miniszterelnök Kazahsztánban. Hozzátette: a magyarok idejekorán felismerték, hogy nem élhetünk úgy, mint addig. 

Orbán Viktor a pénteki kazah-magyar üzleti fórumon elmondta, hogy a magyar emberek idejekorán megértették azt, amit az EU vezetői nehezen akarnak elfogadni, vagyis azt, hogy többé nem élhetünk úgy, mint addig. A miniszterelnök hozzátette: a magyarok megértették, ‘Európa rossz vágányra tévedt’, és a bőrükön tapasztalták, hogy ezt az eltévelyedést Magyarország különösen megszenvedte.

Orbán Viktor közölte: kormánya azt tapasztalta az elmúlt két évben, hogy Magyarország törekvéseit, céljait és új irányát a feltörekvő és sikeres keleti országokban nagyon tisztán értik. ‘Értik, hogy mi illúziók, dogmák és ideológiák helyett a gazdaságunkat valóságos alapokra, valóságos, mondhatni kézzel fogható értékekre akarjuk építeni’ – fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a világgazdaságban zajló verseny, tulajdonképpen az együttműködések versenye, s ennek az lesz a győztese, aki ezt hamarabb felismeri.  Orbán Viktor beszélt a keleti nyitás politikájáról is Kazahsztánban, amellyel – mint fogalmazott – hazánk a globális világgazdaság változásához kíván igazodni. Minderről a kormany.hu ad tájékoztatást.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*