Exkluzív interjú Muri Enikővel, az év énekesnőjével

Gyermekkori álmait váltotta valóra Muri Enikő azzal, hogy  énekesi pályára lépett. Enikő jól kezeli a sztársággal járó kihívásokat. Nevét rövid idő alatt megismerte az ország, ezért nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy ismert, és elismert énekesnő lett az X-Faktor kiváló énekesnője. A közelmúltban a Gömör kapujaként is jól ismert Putnokon adott fergeteges koncertet, ahol megénekeltette a több ezres közönségét. A Sikerről, a karrierről és elképzeléseiről Z Amerikai – Magyar Hírújság beszélgetett az év énekesnőjével.


– Mondhatom akár azt is, hogy az év sikerénekesnője lettél, hiszen az X – Faktort megjárva, meg is választottak az év hangjának. Hogyan élted ezt meg?
– Ez egy óriási nagy meglepetés volt számomra. Igazából Én már annak is örültem, hogy a legjobb 12-be benne lehettem. Azt, hogy a legjobb énekesnőnek választottak, ez igazából a nézőközönségen múlott, amit ezúton is nagyon szépen köszönöm nekik. – Tudod ez egy óriási dolog. Lehet, hogy ez csak egy évig tart, és jön a következő széria, ezért ki kell használnom most a lehetőséget mindenféle szempontból, hogy fönnmaradjak minél tovább a pályán.
– Egy kicsit menjünk vissza még. Honnan indultál? Szerettél óvodába, iskolába énekelni, szerepelni
– Képzeld el, mikor legutóbb otthon jártam, akkor anyukám elő is vette a kis gyerekkori videókat, amiken éppen verseket szavaltam. Hát az megdöbbentő volt, hogy mennyi zagyvaságot össze tudtam hordani és, hogy mennyire én akartam a középpontba lenni. Az a lényeg, hogy amikor már bekerültem az iskolába, kifejezetten gyűlöltem tanulni. Nem akartam énekelni sem, és egy helyben ülni az iskolapadban sem, órákon keresztül. Valahogy az iskola nem az én világom volt. Nyugodtam mondhatom neked, hogy ugyanez jellemző a középiskolás éveimre is, amikor gyakorlatilag azt mondtam, hogy nem tanultam, akkor azt szó szerint kell venned, értened.


– Egy kicsit időzzünk el a tini korodnál. Ott azért voltak már fellépéseid, illetve meg tudtad magad mutatni, mint énekes?
– 2006-ban volt a Viva tv-én egy sibuja karaoke vetélkedő, amit hál istennek sikerült megnyernem. Nekem onnantól kezdve indult be ez a gépezet, amikor már több helyre is hívtak fellépni. Természetesen nem kell ilyen nagy távlatokban gondolkozni, hiszen elsősorban Nyíregyházán, és térségében kaptam fellépési lehetőségeket. Nagyon sokat énekeltem akkor és természetesen ekkor már az iskolában is. A Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola jártam, ahol sokat felléptem iskolai rendezvényeken. Úgyhogy nálam, akkor már beindult az éneklés szeretete, és igyekeztem mindenféle versenyeken megmérettetni magam. Szerencsére sok versenyt meg is nyertem, és ez adott némi önbizalmat a továbbiakban. Majd következett az X- Faktor.– Tudom azt, hogy kiváló énekhanggal bírsz. Olyan dalokat, is tökéletesen énekelsz, amik világslágerek. Készülsz saját lemezt is kiadni?

– Természetesen készülök, mint minden énekesnek, nekem is az volt a legnagyobb vágyam, hogy a legjobb 12-be való bejutás után, jöjjön ki az én nagylemezem is. Tervezzük és kérdésedre válaszolva, – igen, ki fog jönni a nagylemez. Én tavaszra tervezem ezt az egészet. Tehát májusig biztos, hogy meg fog jelenni, legalábbis ha minden úgy alakul és a jó isten is úgy akarja, akkor meg fog jelenni.
– Hol és mikorra tervezed a bemutatni az első nagylemezed?
– Mindenképpen az őszre tervezek egy lemezbemutató koncertet. Jön a jó idő ilyenkor mindenki, nyaral és ilyenkor nehezebb becsalogatni az embereket egy zárt térbe. De azt tervezem, hogy ősszel lesz egy nagy lemezbemutató koncert, amiben tervezek nagyon sok show elemet sok táncossal, kivetítőkkel. Nagyon sok új dolgot szeretnék kitalálni, több blokkból fog majd állni ez a lemezbemutató koncert. Természetesen a saját dalok mellett, tervezek élőzenekaros fellépéseket is.Mindenképpen szeretnék a példaképeimtől elénekelni egy-egy dalt. Ami a plusz ebben az egész dologban, hogy én nem a nagytérben, csarnokokban gondolkozok, hanem szeretnék egy kisebb térben, olyan családias hangulatban is énekelni.

– A mentorod Nagy Feró volt. Vele tartod még a kapcsolatot?
– Természetesen, hogy tartom Feróval a kapcsolatot! – Tudnod kel, hogy ez nemcsak egy ilyen látszat kapcsolat, hanem ez tényleg így is van. Sok mindenben segít nekem. – Mondhatom, Feró terelget, mint egy jó apuka a lányát az életben. Úgyhogy nagyon, nagyon hálás vagyok neki ezért.

– Nekem a mostani koncerten az jött le, hogy egyáltalán nem voltál ideges, nem izgultál a fellépés előtt. Ez mindig így van?

– Igen. Az emberek megszokják egy idő után azt, hogyha menni kell, énekelni kell, nagyon sok mindennel találkozik az ember. Én is találkozok nagyon sokféle emberrel, akik hol inspirálnak, hol nem. Nyilván nem mindenkinek vagyok a kedvence és ezt talán így is, van jól. De igen szoktak meglepetések érni, amikor azt se tudom egy fellépés közben, hogy ezt a dolgot, hogy is kell kezelni. De általában nem szoktam már izgulni az előadások előtt. Az X-Faktor valahogy más volt. Ott például nagyon izgultam.

-A művészek szentháromsága, a siker, karrier, kudarc. Te hogyan éled meg ezeket?
– A siker és a karrier azt most sínen van, Én legalább is most ezt érzem. Kudarc az szinte minden nap érhet. Természetesen vannak kudarcok, amikor nem úgy jön ki egy hang, vagy nem úgy alakulnak a dolgok. Nyilván mindenkinek van egy rossz napja, vagy egy olyan közönséggel találkozik, aki nem annyira lelkes, nem úgy, mint például itt volt a putnoki közönség, akik velem énekeltek. Természetesen mindenkivel előfordulnak ilyenek. Azt gondolom, hogy idáig sikerült hellyel-közzel jól kezelnem ezeket a dolgokat.

-Van jó és rossz kritika. Te, hogyan viseled a kritikát?

– Hogy is mondjam Neked. – Kezdetben nagyon nehéz volt feldolgoznom. – Tudod én nem az a típusú ember vagyok, aki elkezd veszekedni a másikkal, hogy de hidd el, hogy ez ezért volt jó, mert…hanem én az a típusú ember vagyok, akinek rosszul esnek a rossz indulatú kritikák. Természetesen az építő jellegű kritikákat mindig is szívesen fogadom …

Amerikai  Hírújság

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*