“Bin Laden-téglák” eladók

“Oszama bin Laden-téglákat” árul egy férfi Pakisztánban, mármint annak az elbontott háznak a tégláit, amelyben a terroristavezér utoljára rejtőzködött és a halálát lelte.

Bin Laden 6 esztendőn át húzta meg magát a 3 szintes épületben. A téglaárus vállalkozó 1 millió forintnyi összegért jutott hozzá az ingatlanhoz, a pénzt a pakisztáni kormánynak fizette ki, vállalva, hogy elbontja az épületet. A férfi, Sakil Ahmed Juszufzai februárban eleget is tett a szerződésnek, és azóta turistáknak kínálja a téglákat malterostul. Teszi ezt annak ellenére, hogy az al-Kaida terrorszervezet – ennek volt a vezetője bin Laden – halállal fenyegeti.
Az egész várost lezárták, senkit nem engedtek se be, se ki. A helyiek előbb azt gondolták, hogy felrobbantják a házat, de végül a katonák nagy teljesítményű reflektorokat állítottak fel, majd  az alkonyat beköszöntével elkezdték bontani a házat. Egy biztonsági illetékes szerint másnap estére a földdel egyenlővé tették a házat, és eltakarították a törmeléket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi áll a döntés hátterében. Egy magas rangú pakisztáni kormányzati tisztségviselő szerint egyszerűen csak meg akartak szabadulni a háztól, mert nem használták. Egy másik tisztségviselő viszont úgy vélte, hogy a helyi lakosok érdekeit vették figyelembe. A ház tiltott terület volt, a májusi kommandós akció után hozott biztonsági intézkedések sok kényelmetlenséget okoztak az ott lakóknak, ezért jobb volt lebontani és hagyni, hogy az emberek élhessék megszokott életüket.

“Egyáltalán nem félek, de néha felmerül bennem, hogy veszélybe sodortam a családom. A feleségem retteg, és ha a szokásosnál később megyek haza, azt hiszi megöltek, vagy elraboltak” – idézte a férfit a francia AFP hírügynökség alapján a brit Metro újság. A téglaárus szerint bin Laden búvóhelyének lerombolása megmutatta a világnak, hogy Pakisztán a terrorizmus ellen van. Bin Ladennel az Egyesült Államok kommandósai végeztek tavaly májusban.

Forrás:MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*