A világ legnagyobb játékközpontja Makaóban

Készülődhetnek a játék őrültek, megkapta ugyanis az engedélyt a kínai kormánytól új kaszinója felépítésére az amerikai mogul, Steve Winn. Így hamarosan indulhat az építkezés a világ legnagyobb játékközpontjában, Makaóban.

Saját weblapján jelentette be a jó hírt Wynn. A Cotai-on lévő 21 hektáros ingatlan átadásával elhárult az utolsó akadály az építkezés elkezdése előtt, ami a Wynn Resorts legfontosabb projektje jelenleg – közölte.Egyéb részlet nem derült ki a nagyszabású tervről, de a cég helyi kirendeltségénél annyit elárultak, hogy az új játékbarlang leghamarabb 2013-ban nyitja meg kapuit a szerencsevadászok előtt. A komplexumban szálloda is lesz természetesen, valamint 450 játékasztal.

 

A Wynn Macau egyike annak a hat cégnek, mely kaszinót üzemeltethet Makaóban, ami 1999-ben került újra Kína fennhatósága alá, és az egyetlen kínai város, ahol engedélyezett a szerencsejáték. A városnyi játéktér évtizedekig a 89 éves iparmágnás, Stanley Ho hatalmában volt, mígnem 2002-ben megnyílt a verseny a külföldiek előtt is, ami behozta a városba a Las Vegas-i glamúrt. S úgy tűnik, nincs megállás, a kínai város ugyanis a kaszinópiac legtöbb bevételt hozó szereplőjévé válik letaszítva trónjáról Las Vegast. A tavalyi évben 33.47 milliárd dollárt termelt a makaói piac.

Szakértők további növekedést várnak idén, főleg, ha még több szereplő áramlik be a városba. A rivális Las Vegas Sands például múlt hónapban nyitotta meg negyedik kaszinóját.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*