Tömeges bringázás

Rekordszámú, több mint ezerötszáz résztvevő vágott neki a „magyar tenger” megkerülésének a McDonald’s BringaMánia Balatonkör balatoni idénynyitó kerékpáros túrán szombaton – közölték a szervezők az MTI-vel.

A közösen összekerekezett táv – ami nem csekély, mintegy 240 ezer kilométer – a Föld hatszori megkerüléséhez is elegendő lenne.

A korai – reggel 6 órás – balatonföldvári indulás ellenére is sokan, közel ezren neveztek a 206 kilométeres Nagykör megtételére. A legidősebb kerékpáros egy 82 éves balatoni férfi volt, aki rendben teljesítette az átlagosan 18 km/óra sebességgel letekerhető távot.

A szervezők egy 86 kilométeres, úgynevezett “Kiskört” is szerveztek azoknak, akik még nem próbálkoztak egész napos kerékpártúrával. Ez a táv akár 2-3 fős csapatokban is teljesíthető volt. Sok család, illetve baráti társaság választotta ezt a megoldást. A Kiskör részét képezte egy klasszikus balatoni élmény, a kompozás Tihanytól a szántódi révig, keresztül az „aranyhídon”.

A sport jegyében az idei év újításaként népszerű volt a teljesítménytúra is, amelyen csakis a legelszántabb kerekezők indultak el, mert itt saját, gyorsabb tempójukban száguldhattak végig a Balaton partján, míg a vezetett túrán a tömeges bringázás élménye várta a résztvevőket. Szerencsére a jó idő is segítette a sportolókat, noha talán a tűző napból néha kicsit sok is volt.

 

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*