Deszkázó plébános


Zalaegerszegen szombaton adták át a frissen elkészült gördeszka-, görkorcsolya- és BMX-pályát. A létesítményt Lendvai Zoltán, az internetes oldalakon világszerte „gördeszkás papként” megismert rédicsi plébános áldotta meg, szentelte fel, utána pedig reverendában deszkára is ugrott.


Ez az extrém pálya extrém körülmények között is jött létre, ugyanis a zalaegerszegi városvezetőket Lendvai Zoltán kereste fel az ötlettel – mondta el Gyutai Csaba fideszes polgármester. „Kicsit szokatlan, hogy egy plébános bekopog a városháza ajtaján, és azt mondja, hogy a fiataloknak kellene egy gördeszkapályát építeni”, de a városvezetés szívesen fogadta az elé tárt javaslatot.


A jótékonysági napokon már igazán sokféle célra gyűjtött a város, ezért a közgyűlés úgy döntött, hogy ezúttal legyenek a fiatalok a kedvezményezettek. Közadakozásból hárommillió forint körüli összeg gyűlt össze, a hiányzó pénzt a város tette hozzá. Mintegy 12 millió forintos ráfordítással kiváló minőségű pálya épült, amelyet a fiatalok balesetmentesen, jó egészségben használhatnak.

A tervek szerint a jövőben komoly rendezvényeket, versenyeket szeretnének tartani a négyszáz négyzetméteres területen.

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*