Ötvenezres tömeg az Omega koncertjén

Ötvenezres közönség előtt tartotta meg az idén 50 éves Omega együttes Sepsiszentgyörgyön 2012-es turnéjának első határon túli fellépését, amely egyben az április 21-től vasárnapig, kilenc napon át tartó 21. Szent György Napok zárókoncertje volt.

A Székelyföld legnagyobb városünnepi rendezvénysorozatának utolsó három napján közönségrekord született. Amint a Szent György Napok szervezői által az MTI-hez hétfőn eljuttatott összesítésből kiderül, a sepsiszentgyörgyi közösségi rendőrség és a hangosító cég munkatársainak becslése alapján az esti nagyszínpadi koncerteken pénteken 30 ezer, szombaton 35 ezer, vasárnap pedig, amikor az Omega lépett fel, 50 ezer ember vett részt.

Rajtuk kívül még több ezren sétáltak a kézműves- és kirakodóvásári utcákban, és az idén másodszor megtartott Kultúrkertben, ahol a népszerű Borudvar bemutatói mellett koncerteket is tartottak. A vasárnap zárult Szent György Napokon több mint 250 program várta az érdeklődőket. A városünnep honlapján kilenc nap alatt mintegy 27 ezer egyedi látogató 146 ezret meghaladó kattintással böngészett a programajánlók, a szöveges- és multimédiás beszámolók között.
Az idén 50 éves Omega együttesnek 50 kilogrammos meglepetéstortát sütött Diószegi László pékmester. A tortán a görög ábécé ómega betűje és székely rovásírással a zenekar neve volt olvasható. A szervezők értékelése szerint a fesztivál „székely termék” lett, és az eddigi legsikeresebb Szent György Napokat zárták a rendezvény 21 éves történetében.

Forrás:MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*