Nemzetközi Vadásznap Putnokon

Április 28-án, szombaton rendezték meg a Gömör Expo társrendezvényeként a Magyar- Szlovák Vadásznapot, melyet hatodik alkalommal tartottak meg. Az esemény évről évre felülmúlja önmagát, hiszen mindig újabb és gazdagabb, színesebb programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. Hat ország képviselői látogattak el a kiállításra. A kiállításon mindenki választ kaphatott a kérdéseire.
Mint minden évben most is a St. Hubertus – ökumenikus istentisztelettel kezdődött a vadásznapi megnyitó, amelyet Cseh István kanonok és Dérer Zsolt református lelkész tartott. Ezt követően az ünnepélyes megnyitón, köszöntőt mondott Dr. Székely László a vadászkamara elnöke. Beszámolt továbbá az ózdi és a kazincbarcikai rendőrség, valamint a kamara és a vadászszövetség között aláírt együttműködési megállapodásról. Dr. Toldi -Tóth Gábor, rendőr alezredes, Kazincbarcika kapitányságvezetője a vadászokkal aláírja az együttműködési megállapodást.
Tamás Barnabás polgármester, országgyűlési képviselő beszédében méltatta a vadászok és a rendőrség pozitív együttműködését. Gyurán János, a Sajó-Rima Eurorégió Vadászati Tagozatának elnöke, aki a jelentős esemény fő koordinátora is volt, kifejezetten jónak és fontosnak tartja azt az összefogást, ami a szlovák és a magyar vadászok között jött létre, immár hatodik éve. A putnoki vadásznap programja rendkívül színesek és változatosan voltak. Délelőtt 10 órától kora estéig, egymást követték az érdekes és látványos események. Fellépési lehetőséget kaptak a két helyi általános iskola diákjai is. A gyerekek is jól érezték magukat. A nagyszámú közönség jól szórakozott, hiszen hallhattak és láthattak a kitüntetések és díjátadást követően: Szarvasbőgést -, solymász, vadász és rendőrkutya bemutatókat. Az elkészült vadételeket, világbajnok mesterszakácsok zsűrizték. Az érdeklődők az iskola több helységében trófeákat, festményeket és fotókat is megtekinthettek, amelyek betekintést adtak a vadászok életébe, illetve a vadgazdálkodás fortélyaiba. A szlovákiai vadásztársaságok is szép számmal képviseltették magukat. A vadászok felállított sátrak sokasága előtt, üstökben főzték a finom vadételeket. Az elkészült ételeket szakmai zsűri bírálta el és a legjobbak itt is díjazásban részesültek. A vadásznapi eseményeket Haumann Péter a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas színművész, felejthetetlen előadásával koronázta meg. A művész úr, kötetlen beszélgetésünk alkalmával elmondta, hogy nemcsak, mint színész van jelen a vadásznapon, hanem mint vadász is. „igaz néha bakot lövök, de szeretek vadászni!” – mondta nevetve az ő egyedi és utánozhatatlan humorával…

Fotók – szöveg: Tamás István Amerikai – Magyar Hírújság

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*