Megvan a Cseppnyi Magyarország győztese

Papp Máté szekszárdi főiskolai hallgató Ez itt Gyönk!:) című filmje nyerte a Cseppnyi Magyarország elnevezésű reklámfilmkészítő játékot, amelynek eredményét kedden hirdették ki Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Karán.

A Videotoll Média Műhely által meghirdetett játékra egy-egy települést kreatívan bemutató egyperces imázsfilmmel lehetett nevezni, amelynek elkészítésére 100 óra állt rendelkezésre; az alkotók digitális fényképezőgéppel, kamerával, tábla PC-vel vagy akár mobiltelefonnal is forgathattak. Kikötés volt az is, hogy a filmben szerepelnie kell a magyar zászlónak. A játék résztvevői 19 filmet töltöttek fel a videotoll.hu honlapra, amelyek láthatók a YouTube videomegosztó portálon is.

A fődíjat a filmes szakembereket is felvonultató zsűri döntése alapján Papp Máté stábja nyerte el Gyönkön forgatott filmjével. A digitális kamerával készült alkotás – mint a díjat átadó zsűritag, Béres István irodalomtörténész jellemezte – a kisvárost az ott lakókon keresztül dokumentarista eszközökkel, kaleidoszkópszerűen mutatja be. Különdíjas lett egy-egy Simontornyáról, Szekszárdról és Győrről készült reklámfilm; mindhárom munka a sablonok mellőzésével villantja fel a választott települést, a Petőfi ma című győri film háttérzenéjében például rapdallamra éneklik a Nemzeti dalt.

A győztes stáb tagjai az Illyés Gyula Irodalmi Alapítvány jóvoltából 25-25 ezer forintos támogatást nyertek felsőoktatási tanulmányaikhoz a 2012/13-as tanév őszi szemeszterére és részt vehetnek egy ősszel induló filmkészítő valóságshowban, amelyet hagyományos televíziós adásban és interneten is követhetnek a nézők.

pixel tv

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*