Gazdasági növekedés Amerikában

Éves csúcsra emelkedett a bizalmi szint az amerikai fogyasztók körében, a lakosság bizakodóbban ítéli meg az amerikai gazdasági növekedéssel kapcsolatos kilátásokat.76,2 pontról 76,4 pontra emelkedett a Michigani Egyetem végleges márciusi fogyasztói hangulatindexe, az elemzők a mutató 75,7 pontos első becslésen való stagnálását várták.

Az index, mely azt mutatja, hogy a fogyasztók hogyan ítélik meg saját pénzügyi helyzetüket, valamint az üzleti és vásárlási feltételeket, a recessziót megelőzően 87 pont körül átlagolódott. A piac ebből az adatból a közlejövő fogyasztói hajlandóságára tud következtetni. A részadatok szerint a jelenlegi helyzetet mérő index, mely a lakosság saját pénzügyi helyzetük megítélésére, ezáltal pedig olyan javak vásárlására való hajlandóságot méri, mint például az autók, 86 pontról 82,9 pontra csökkent.

A hat hónapos várakozások, mely pontosabb képet ad a fogyasztói kiadások közeljövőbeli alakulásáról, a márciusi 69,8 pontról 72,3 pontra emelkedett.A megkérdezettek a következő 12 hónapban 3,2 százalékos inflációt várnak, egy hónappal korábban ez a szám még 3,9 százalék volt – írták a Quaestor elemzői.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*