Bedőlt a milliárdos szállítmányozó

Felszámolás indult a budapesti székhelyű T. C. H-Trans Kft. ellen. A szállítmányozó cég az elmúlt években egymilliárd forint feletti árbevételt produkált és nyereségesen működött, tavaly azonban végrehajtást indított ellene az adóhatóság hátralékkezelési osztálya.

A Fővárosi Törvényszék felszámolási eljárást indított a T. C. H-Trans Kft. ellen. A szállítmányozó cég 2007-ban alakult. Első évben 1,3 milliárd, majd 1 milliárd, 2010-ben már csak 690 millió forint árbevételt produkált a társaság. A rohamosan csökkenő forgalom ellenére mindvégig nyereségesen működött, sőt a legmagasabb adózás előtti eredményt – 50 millió forintot – éppen két éve érte el a vállalkozás. A társaság ellen tavaly októberben végrehajtást indított az adóhatóság hátralékkelezési osztálya, s idén egy közjegyző is végrehajtást kezdeményezett ellene.

A társaság korábban magánszemélyek tulajdonában volt, tavaly márciusban vette meg a Peti Sped Plusz Kft. (A tulajdonosváltásig a társaság Peti Trans Kft. néven működött, így nem kizárt, hogy hasonló érdekkörben maradt.) A Peti Sped Kft. ellen is adóhatósági és több közjegyzői végrehajtás van folyamatban, a cég tulajdonosa a Seychelle-szigeteken bejegyzett Hilbert Enterprises Inc. nevű társaság.

A cég honlapja szerint – ahol még Peti Trans Kft.-ként szerepel – belföldi áruszállítást, költöztetést, irodaköltöztetést és lomtalanítást vállal a társaság 3 ponyvás teherautóval.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*