A salátázó rendőr esete

Mintegy 1800 forint értékű „csúszósaláta” miatt kapott 900 ezer forintnyi büntetést egy közlekedési rendőr Svédországban. Bár nem kecskéről és káposztáról van szó, azért a dolog így is eléggé vicces – ha nem viccesebb.

“Rendőrünk” Göteborgban megállított egy biztonsági övét nem használó autóst, akit neki is állt annak rendje és módja szerint megbírságolni. A kocsit vezető szabálytalan férfiről kiderült, hogy étterem-tulajdonos, mire a 39 éves rendőr viccből azt mondta, hogy hajlandó eltekinteni a bírságolástól, ha kap egy adag jóféle salátát. Mivel a bírság 70 ezer forintnyira rúgott volna, a vendéglős természetesen boldogan élt az ajánlattal.


A rendőr később mégis lebukott, mégpedig azért, mert a vendéglős elmesélte az esetet egy barátjának, aki történetesen szintén rendőr és nagyon lelkiismeretesen teszi a dolgát. Ő jelentette fel kollégáját… ez a barátság, vagy nem?!  A potyasalátázásból ezután bírósági tárgyalás lett, a vádlott pedig hiába mondogatta, hogy csak viccelt ajánlatával, a bíróság jócskán megbírságolta. Állásában ugyan meghagyta, mert az ítélet szerint a vétség nem volt olyan komoly, hogy elbocsátást kellene maga után vonnia  –  adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A saláta tehát megmaradt, de egy barátsággal már kevesebb van a világon.

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.