Cseppnyi Magyarország

Egy szekszárdi főiskolai hallgató, Papp Máté – Ez itt Gyönk!:) című filmje nyerte a Cseppnyi Magyarország elnevezésű reklámfilmkészítő játékot. Az eredményét kedden hirdették ki Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Karán.

A Videotoll Média Műhely versenyére azok nevezhettek, akik egy-egy települést kreatívan bemutató egyperces imázsfilmet készítettek. A feladatra kereken 100 óra állt rendelkezésre. A lelkes alkotók digitális fényképezőgéppel, kamerával, tábla PC-vel vagy akár mobiltelefonnal is forgathattak. Annyi volt a kikötés mindössze, hogy a filmben szerepelnie kell a magyar trikolornak.
A verseny résztvevői összesen 19 filmet töltöttek fel a videotoll.hu honlapjára, amelyek megtekinthetők a YouTube-on is.
A fődíjat Papp Máté stábja nyerte el – a filmes szakembereket is felvonultató zsűri döntése alapján – Gyönkön forgatott filmjével. Ezen, digitális kamerával készült alkotás  “A kisvárost az ott lakókon keresztül dokumentarista eszközökkel, kaleidoszkópszerűen mutatja be” – mondta Béres István irodalomtörténész

A fődíj mellett különdíjas lett egy-egy Simontornyáról, Szekszárdról és Győrről készült reklámfilm is – mindhárom film kitűnően, sablonmentesen mutatja be az adott települést, képet adva alkotója tehetségéről, látószögéről.
A győztes stáb tagjai az Illyés Gyula Irodalmi Alapítvány jóvoltából 25-25 ezer forintos támogatást nyertek felsőoktatási tanulmányaikhoz a 2012/2013-as tanév őszi szemeszterére, továbbá részt vehetnek egy ősszel induló filmkészítő valóság-showban, amit hagyományos televíziós adásban és interneten is követhetnek majd a nézők.

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*