Unatkozó rendőr rabolt

Rabló pandúrt fogott a rendőrség Horvátországban: egy nyugdíjas kollégát. A rendőrök igencsak meglepődtek, mikor kiderült, volt kollégájuk az elkövető, bár arra is gondoltak először, hogy a cselekmény elkövetésének módja akár kandi-kamerás műsor forgatásának “veszélyét” is hordozhatja. Ám végül kiderült – a pandúrból valóban rabló lett.

Az 57 esztendős Zlatko Hrvatin Zágrábban kirabolt egy postát, ám rablóhoz méltatlan felületességgel és pontatlansággal: nem húzott arcára maszkot, ráadásul a saját autójával menekült el. Ilyen hibákat egy rabló óvodás sem vétene, Zlatko bácsi viszont megtette – meg is lett az eredménye.
Szemtanúk természetesen feljegyezték a rendszámot, a rendőrség pedig néhány perccel a rablás után már le is tartóztatta a volt kollégát annak otthonában, ami már éppen a 700 ezer forintra rúgó zsákmányát számolgatta, így a bizonyítékot is szinte tálcán kínálta.

Tettének okaként azt hozta fel, hogy unatkozott és nehezen jött ki nyugdíjából – adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. Érdekes továbbá megjegyezni, hogy aktív rendőrként Zlatko Hrvatin több rablót is elfogott, valamint kielemezte azok cselekményét, jegyzőkönyv-tengereket írt e tettekről, ámde mégsem maradtak meg ezen információk a fejében – mint az a helyzet komikuma mutatja…

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*