5000 dollár – másfél perc

Lássuk csak, milyen versenyt is rendezhetnek Oroszországban… – legyen mondjuk: kaviárevő verseny!
Egy 49 éves moszkvai férfi nyerte meg az első ízben Moszkvában megrendezett feketekaviár-evő bajnokságot: 90 másodperc alatt evett meg félkilónyi, a nemzetközi piacon 5000 dollárt (1,13 millió forintot) kóstáló kaviárt.

„Texasban hotdog- vagy hamburgerevő versenyeket szerveznek. Moszkvában kaviárt esznek” – mondta el közleményében teljesen közömbösen a versenyt szervező elegáns étterem, az Appartment szóvivője. A tizenkét versenyzőt sorsoláson választották ki a péntek esti versenyre. Mindannyiuk elé igen drága tokhalkaviárral teli tálat tettek, és kézbe kapva a kanalat megkezdődött a verseny. A győztes, aki kevesebb, mint másfél perc alatt végzett a félkilónyi csemegével, tízezer rubeles (76 300 forintos) díjat és több üveg kaviárt kapott. Az étterem elmondása szerint 2 millió rubelt (15,26 millió forintot) költött a reklámrendezvényre.

Moszkvában idén is több a milliárdos, mint New Yorkban vagy Londonban, 78 szupergazdag összesen 334 milliárd dollárnyi (75 293,62 milliárd forintnyi) vagyonnal rendelkezik a Forbes magazin szerint.
Intelligenciát és józan észt ellenben még ennyi pénzért sem lehet kapni – többek között ez is tisztán láthatóvá vált ezen a “nagyszabású bajnokságon”.

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*