Tokaji aranyérem Bordeaux-ban

Idén is aranyérmes lett a Tokaj Kereskedőház Zrt. Grand Selection Késői Arany bora a Challenge International du Vin borversenyen.

Óriási sikert könyvelhet el a Tokaj Kereskedőház Zrt., miután Grand Selection Tokaji Késői Arany bora egymás után kétszer is aranyérmet nyert Európa egyik legismertebb borversenyén, Bordeaux-ban.

A Grand Selection 2009 tavaly, míg a 2010-es évjárat az idén nyerte el kategóriájában a legfényesebb medált. A sikersorozat visszaigazolása annak az átalakulásnak is, melyet Tokaj-Hegyalja legnagyobb pincészete az elmúlt években elkezdett és véghezvitt.

A megújulás helyes irányát és az állandó minőséget jelzi továbbá, hogy a most aranyérmes Késői Arany a Borigo tesztjén is 87 pontot kapott, és a VinCE szaklap is második legmagasabb pontszámmal és 4 csillaggal ajánlotta legjobb vétel kategóriának.

A Challenge International du Vin nemzetközi borverseny komolyságát jelzi, hogy több mint 4630 mintát neveztek, 44 ország pincészetei, borászai. Magyarország 121 mintával volt jelen Bordeaux-ban, ebből 6 aranyat, 9 ezüst és 7 bronzérmet hoztak haza a magyar termelők.

http://www.tokajwinetrade.com/hirek.php?hir=155

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*