Újmódi házi kedvenc New Yorkban

Nem akármilyen háziállatot tart Cyrus Fakroddin úr New York-i otthonában. Cocoa, a kecske imádja a nagyvárosi pezsgést. Amikor csak teheti, gazdájával együtt ellátogat az amerikai metropolisz központjába, ahol metrózik, sétál és kávézóba jár, igazi városi vagány. Az utcán sétáltatott kecske a világszerte tapasztalt városiasodás újabb jele.


Az állatbarátok szinte mindent megtesznek kedvenceikért. Naphosszat kényeztetik cicáikat, kozmetikába viszik kutyáikat, és rendszeresen sétáltatják vadászgörényeiket. E szokás alól Cyrus Fakroddin úr sem kivétel – a különös helyzet csak az, hogy ő ezt egy kecskével teszi.

Az emberekkel egyenlő rangot kiharcolt Kakaó nem egy udvaron tákolt pajtában él, hanem gazdája New Jersey-i házban. Csak legelni, sétálni és egyéb dolgait jár ki elintézni az udvarra. A hétvégi sétáit nem a virágos mezőn végzi, hanem egy rövid kocsikázás után a forgalmas, számozott utcákon a nagyvárosi dzsungelben és a Central Prakban. Fakroddin szerint ez azért van, mert az állat nem tudja magáról, hogy valójában egy kecske. A férfi két hónapos kora óta úgy kezeli Kakaót, mint egy embert.


A kenyerét utcazenészként kereső férfi rendszeresen bejár New Yorkba, hogy összemuzsikáljon annyi pénzt, amelyből mindketten megélhetnek. Tekintettel arra, hogy Kakaót egy percre sem lehet magára hagyni, így a kérődző is rendszeresen elkíséri gazdáját.

Kedvenc helye a Central Park, ahol igazán elemében érzi magát. Gyakran mászik fel a nagyobb kövekre, harapdálja a füvet, és boldogan engedi, hogy a kíváncsiskodók lencsevégre kapják. Hogy a kecske még véletlenül se tekeregjen el, Fakroddin pórázon vezeti a patás állatot. Úgy kelnek át a zebrán, ülnek be egy kávézóba, sőt a metrón is együtt utaznak. A földalattira is mindenfajta szájkosár nélkül felszállhat. A kocsiban sem félnek tőle, inkább mindenki meglepődik a különleges kecskén. Kakaó megszokta a pórázt és szívesen járja a város utcáit.


A kecskének az olasz negyed a kedvence, hiszen legjobban a pizzát szereti, ami után leginkább papírszalvétát szeret nassolni. Nagy feltűnést keltett pár napja Fakrodin, a barátnője és Kakaó a La Famiglia étteremben, mikor a kecske is csatlakozott a vacsorához.  A bizarr esetet többen is lencsevégre kapták, sőt, valaki a világhálóra is feltöltötte a fura vacsoráról készült fotót.

A Twitter közösségi portálon megjelent fényképen jól látható, ahogy Kakaó mellső két lábával felkapaszkodott a párocska mellé, az asztalra helyezte patáit, és a kényelmes pozíció felvétele után nekilátott az olasz ételnek.

„A legjellemzőbb Kakaóra, ha elviszem egy farmra, látszik, hogy utálja a kecskéket. Ez havonta egyszer van. Gyűlöli a kecskét, a kecskék is viszont. Az egyik gazda azt mondta, hogy Kakaó nem is tudja, hogy kecske, és ez látszik is rajta, mert szeret az emberekkel lógni. Szeret velünk lenni. Minden ennivalója megvan, de a legjobban itt szeret ülni velünk a parkban. Még legelészni sem akar. Más kecskék igen, de ő nem. Nem szereti a kecskéket, a farmokat, a városi embereket szereti. Különös egy kecske, de szeretem.”- mesélte Kakaó gazdája. – „Anyukám nemrég hunyt el, és ő azt mondta, ha mosolyt tudsz csalni valakinek az arcára, már az is jótékonyság. Mindig rá gondolok, mikor elviszem Kakaót sétálni. Ő ezt adja az embereknek, és ez nagyszerű.”

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*