Meryl Streep és Kevin Kline újra a színpadon

Meryl Streep és Kevin Kline játsza júniusban csupán egyetlen este erejéig – Rómeó és Júlia történetét, egy rendkívül színvonalas színházi előadáson, New York-ban a Central Parkban.
A két színész kiválóság a Public Theater hagyományos Shakespeare in the Park (Shakespeare a parkban) elnevezésű nyári programsorozatának ötvenedik évfordulóját ünneplő gálaesten ölti magára az ifjú szerelmesek szerepét. A június 18-ai előadást Daniel Sullivan rendezi.


A park Delacort Színházában megrendezésre, kerülő gálára igen borsos áron lehet jegyet váltani: a színház internetes oldalának információi szerint a belépők ára 1500 dollárnál kezdődnek.
Ugyanazon az estén Al Pacino is színpadra lép, akit a Public Theaterrel kiváló munkájáért részesítenek elismerésben a szervezők.

A világhírű színészt legutóbb 2010-ben láthatta a közönség a népszerű nyári sorozat keretében, akkor Shylock szerepét játszotta, A velencei kalmár című Shakespeare világhírű -darabban. A 62 esztendős Streep már öt alkalommal lépett színpadra a Delacort Színházban. 2006-ban szintén Kline oldalán csodálhatta a közönség Bertolt Brecht Kurázsi mama és gyermekei című drámájában. A 64 esztendős Kline, eddig összesen kilencszer lépett fel a park közönsége előtt.

A hagyományokhoz híven idén is ingyenes nyári sorozat keretében először, Shakespeare Ahogy tetszik című darabját, nézhetik meg az érdeklődők, Lily Rabe amerikai színésznő főszereplésével. Június 23. és augusztus 25. között, pedig Stephen Sondheim Into the Woods című musicaljére invitálják a nézőket a szervezők Amy Adams és Donna Murphy előadásában.

Tamás István

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*