Kecskeméten az amerikai Johnson Controls vállalat

Az amerikai Johnson Controls vállalat autóülés összeszerelő üzemet épített Kecskeméten, ahol a Mercedes-Benz B osztályú autóihoz készítik az üléseket; a jelenleg 130 főt foglalkoztató üzemben további 70 munkahely létesül a második műszak beindításával.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény idézi Dallos Pétert, a kecskeméti Johnson Controls gyár vezetőjét, aki elmondta: büszkék arra, hogy támogathatják a Mercedes-Benz új személyautó gyárát Kecskeméten, és hogy megteremthették itt saját jelenlétüket. A közlemény szerint a gyártásban közvetlenül részt vevő munkavállalók valamennyien munkanélküliek voltak mielőtt a Johnson Controls-hoz csatlakoztak volna. A dolgozók munkába lépésük előtt a Kecskeméti Munkaügyi Központ és a Türr István Képző és Kutató Intézet oktatási programjának segítségével minden szükséges képességet megszereztek.

A kecskeméti üzemben számos különböző típusú ülést gyártanak: sztenderd és sportüléseket, különböző színű, anyagú és speciális felszereléssel – például légzsákkal és ülésfűtéssel – ellátott üléseket. Az egyesült államokbeli Johnson Controls 2007 óta van jelen Magyarországon. Kecskeméten kívül a társaságnak Mezőlakon és Móron fém ülésalkatrészeket gyártó üzemei találhatóak. 2010-ben a Johnson Controls felvásárolta a Seton Hungary pápai üzemét, amely bőrborítású belső autóalkatrészeket állít elő. A kecskeméti új üzemmel 2500 főre nőtt a vállalat magyarországi alkalmazottainak  száma.
A Johnson Controls egy technológiai vállalat, amely több mint 150 országban van jelen, és 162 ezer főt foglalkoztat. A társaság egyebek mellett épületek energia- és működési hatékonyságának optimalizálásához szállít megoldásokat, gyárt ólomsavas autó-akkumulátorokat és továbbfejlesztett akkumulátorokat is hibrid és elektronikus járművekhez, valamint autóipari belső rendszereket. A Johnson Controls világviszonylatban vezető pozíciót tölt be az autóülések, gépkocsi tetőrendszerek, ajtóbevonatok, műszerfalak és elektronikai rendszerek terén. A cég világszerte 240 telephellyel rendelkeznek, ahol évente 50 millió autót látnak el különböző termékükkel.

Forrás:MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*