Tavaszi rajzás – Bogármódra

2012. április 14-én (szombaton) 10 órától rendezi meg a 21. Tavaszi Rajzást a Városligeti Műjégpályán a Magyarországi Bogarasok Klubja. Mintegy 500-600 léghűtéses Volkswagen lesz jelen, Bogarak és Transporterek között lesz egy igazi ritkaság, egy 70 éves “Kübelwagen” és egy utolsó szériás mexikói bogár is – ami nálunk szintén ritkaság, csakúgy, mint a Karmann Ghia.


Az országban ma körülbelül háromezer működő Volkswagen Bogár van. A legidősebb ismert példány egy 1942-es, restaurált VW Kübelwagen Typ 82. A kocsi értéke körülbelül 15 millió forint, tulajdonosa egy budapesti gyűjtő. A legfiatalabb jármű egy 2003-as mexikói “Ultima Edición”, amely egyben a világon is az egyik legutolsó Bogár. Várhatóan mindkét autó ott lesz a várva várt hétvégi találkozón.

A klub 1991 óta működik, összefogva a léghűtéses Volkswagenek szerelmeseit. Célja ezeknek a régi autóknak a megóvása és a hobbi-autózás érdekeinek védelme. Jelenleg 1000 tagja van, akik 1250 veterán és hobbiautó büszke tulajdonosai.
Mindenképpen érdemes kilátogatni az egyik olyan automobil-történeti klasszikus találkozójára, amit annyira egyedire sikerült megálmodni és építeni, hogy minden bizonnyal egy óvodás is azonnal felismeri. Tehát, hétvégén Tavaszi Rajzás, irány a Műjég!

Helyszín: Városligeti Műjégpálya, Budapest, XIV. ker., Olof Palme sétány 5.

Program:
08:00 – Kapunyitás
10:00 – Megnyitó, versenyek kezdete
12:00 – Felsorakoznak a legszebb Bogarak és a jelmezverseny indulói
14:00 – Eredményhirdetés
16:30 – Programzárás

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*