Elektromos töltőállomások Bécs és Budapest között

Három, elektromos járművek feltöltésére alkalmas állomást épített Budapest és Bécs között az E.On Hungária Zrt. – jelentette be szerdán, Győrben sajtótájékoztatón Eric Depluet vezérigazgató.Tavaly már átadták Budapesten az elektromos járműveket szolgáló első töltőállomást, amelyet most egy tatai, egy győri és egy mosonmagyaróvári követett. Emellett három kisebb állomás működik országszerte – közölte. A vezérigazgató jelezte, cégük elkötelezett a zöld energia mellett. Arról is szólt, hogy integrált megoldást kínálnak a töltőállomások tervezésétől forgalmazásán és felszerelésén át  árammal való ellátásukig.

Ilyen töltőket már 170 ezer forintos áron lehet vásárolni, de hogy a három most átadott állomás mennyibe került, arról nem  közölt adatot a vezérigazgató Jelezte ugyanakkor: az üzemeltetésnek nincs még működő üzleti modellje, de a terjeszkedés az első lépések megtétele ezen a piacon. Winkler János, a társaság igazgatótanácsának tagja az eseményen elmondta: az egy-másfél órán át tartó töltéssel 100-120 kilométert is megtehet egy elektromos jármű. Egy feltöltés ára 1000-1500 forint, azaz a benzinüzem költségének negyede.

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere az eseményen jelezte: az egyik belvárosi parkolóházban felszerelt töltőt az ott parkolók ingyen használhatják, de vizsgálják, milyen  további kedvezményeket adhatnak az elektromos autót választóknak.

-MTI-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*