Bérelj rendőrt!

Nem érzi biztonságban magát, mikor bankba megy felvenni pénzét? Béreljen egy képzett őrt a görög rendőrségtől óránként 30 euróért. 50 euróért motoros, vagy kutyás rendőrt is kérhetünk, további 1500 euróért még rendőrségi helikoptert is igényelhetünk. Rendszeres bérlők kedvezményt kapnak.


Görögországban magánszemélyek, és vállalatok is bérelhetnek rendőröket személyes biztonságuk szavatolásához. Ez a bevétel az alulfinanszírozott rendőrség kasszájának feltöltését szolgálja. Pár nappal ezelőtt tették közzé a bérleti díjak listáját.

Nagyot tévedünk, ha úgy gondoljuk, hogy őrizni fognak minket, miközben felvesszük a nyugdíjunkat a bankból, vagy a rendőrkutyával megkerestetjük az otthon elhagyott holmijainkat. A testület keddi közleménye szerint a szolgáltatás csak különleges esetekben vehető igénybe. Ilyennek minősül az igénylő „magas biztonsági kockázata”. Az új szolgáltatást lehetővé tevő törvény kedden lépett hatályba.


„Ezt a szolgáltatást csak kivételes esetekben fogjuk nyújtani, és csakis akkor, ha rendelkezésre áll a hozzá szükséges személyzet és eszközök. Minden döntés előtt meg kell győződnünk arról, hogy egyetlen állampolgár se maradjon rendőri védelem nélkül” – hangsúlyozta Thanaszisz Kokalakisz rendőrségi szóvivő.

A gazdasági és pénzügyi válság nyomán elrendelt megszorítások keretében a görög kormány csökkentette az 55 ezer rendőr fizetését, az állomány egy része pedig az elbocsátás sorsára jutott. A mostani ötletből származó bevételeket finanszírozásra és a rendőrök felszereltségének frissítésére fogják fordítani.

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.