Húsvéti tojást kapott Obama kutyája

Az Egyesült Államok története során először kapott saját húsvéti tojást az elnöki család kutyája.


Bo, az elnöki család kutyája rendkívül szerencsés: bekerül a rekordok könyvébe, mivel az Egyesült Államok történetében ő kapott először saját húsvéti tojást.
Idén a Fehér Ház hivatalos 2012-es kollekciójában egy különleges darab is helyet kapott. A hagyományos, húsvéti nyúllal díszített tojások mellett egy olyat is találhatunk, mely az elnök kutyáját ábrázolja. Bo portréját egy piros tojásra festették, ám ezt egy ügyes marketinges trükkel csak azok kapják meg, akik az egész kollekciót megvásárolják – míg az egyes darabokat 7,5 dollárért lehet megkapni, az öt különböző tojásból álló kollekciót 30 dollárért árulják.

A fából készült húsvéti tojások bevétele nem az elnök újraválasztási kampánya, hanem a National Park Foundationt gazdagítja, amely az ország közterületeinek fenntartásáért felelős. Az értékesítési adatokat még nem tudják megállapítani, de a közvélemény reakciójából ítélve Bo miatt rengetegen vásárolják meg az egész gyűjteményt.


Az elnöki család hétfőn 35 ezer szerencsés választott társaságában keresi majd a húsvéti tojásokat a Fehér Ház déli gyepén. „Menjünk, játsszunk, mozogjunk” – ez a tojásvadászat jelmondata, amely a First Lady, Michelle Obama kampánya, mely a gyermekkori elhízás elleni küzdelem jegyében fog telni. – írja a The Los Angeles Times

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*