Hegymászók kellettek az óriási tojáshoz

A hétvégén patagóniai San Carlos de Bariloche városában elkészítették a világ legnagyobbjának mondott, 8,5 méter magas húsvéti csokitojását, melyet tegnap mutattak be a csokoládé szerelmeseinek.


Több, mint két hétig dolgozott az 5,5 méter átmérőjű csokitojáson a 24 cukrász. A 7,5 tonna csokoládéból készült cukrászati műremeket 40-szer 40 centiméteres darabokból rakták össze. Az utolsó építőelemek beillesztéséhez a helyi hegymászó-egyesület segítségét is igénybe vették. Diego Ferris a Esenciapatagonia.com-nak elmondta, a tojás alapja fából készült, és erre helyezték fel a csokoládé-darabokat.

A rekorder-tojást szombaton állították fel a sok turistát vonzó város főterén, és másnap osztották szét a lakosok és a látogatók között. Emberek százai gyűltek össze, hogy egy kis ízelítőt kapjanak a mesterműből. Sajnos a rekord-tojásban nem tudtak sokáig gyönyörködni a nézelődők, ugyanis a nagy meleg miatt a csokoládé hamar elkezdett olvadni.


A világ legnagyobb csokitojásának rekordját 10,39 méteres magassággal egy olaszországi alkotás tartja, de azt gyárilag öntötték, és a barilocheiek remélik, hogy a „kézzel gyártott” kategóriában ők is bekerülhetnek a Guinness-rekordok könyvébe.

A csokitojásrekord felállítása csak egyike azon kezdeményezéseknek, amelyekkel a régió szeretné feltámasztani idegenforgalmát a chilei Puyehue vulkán okozta tavalyi hamueső után. A tavak és erdős hegyek övezte Bariloche az argentínai idegenforgalom központja.

 

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*