A Titoktündér

Beck Andrea mesekönyve, A Titoktündér – Titokmesék gyerekeknek és felnőtteknek a pozitív gondolkodásról, önbizalomról és megannyi másról, hogy minden egy kicsit könnyebb legyen. Egy mese, melyben nincsenek robotok és halálfejek, sem fegyverek, űrlények vagy topmodell kinézetű teremtmények. Nincs benne csúnya beszéd sem, és a bugyuta, értelmetlen, semmitmondó történések is kimaradtak.

Hogy mi az, ami megmaradt?
Varázslatos mesevilág egy különleges könyvben, mely szórakozás és hasznos segítség szülő és gyermek számára. Többek között, HA: kicsúfolják, fél a sötétben, verekszik vagy őt, bántják, beteg lesz, előítéletekkel találkozik, barátkozni vagy békülni kell, netán elveszít valamit. Ilyen és még számos, hasonlóan hétköznapi szituációt él át e mesék főhőse Tobias, akit – és vele együtt a mesét hallgató, gyerekeket is – Lola, a Titoktündér jó néhány varázskellék és számtalan nagy titok segítségével könnyedén átlendít a problémákon. De akkor is önfeledten mesés perceket nyújt, ha ezek mindegyike szerencsésen elkerüli gyermekét.

Játék és mese, melyben észrevétlenül kap helyet a pozitív gondolkodásra való nevelés, az önbizalom fejlesztése és mindenekelőtt a vidám, gondtalan életszemlélet kialakítása és megtartása.

Ki ne szeretné, ha gyermeke egészséges, elégedett és gondtalan életet élhetne? Ha megfelelő önbizalommal és világképpel, nyitott lélekkel és vidám, könnyed szívvel élné meg minden egyes napját! Sokan kívánjuk ezt nekik és próbáljuk napról napra megadni mindazt, amiről úgy gondoljuk, ehhez szükséges.

E könyv nem titkolt célja az, hogy a mai gyermekek életvidám, magabiztos, a problémákat megfelelően kezelni és feldolgozni tudó, pozitív gondolkodású felnőttekké váljanak. Megőrizve a lehető legtöbbet abból a csodálatos önbizalomból és gondtalan életszeretetből, mellyel a világra jöttek, és amikből sajnos éveik előrehaladtával egyre többet veszítenek.


Ehhez nyújtanak segítséget e mesék, melyek hétköznapi élethelyzetekről szólnak, ám mégis varázslatosak! Varázslatosak, hiszen egy igazi Tündér kalauzol végig minket a történeteken, melyekben számos varázskelléket és titkot oszt meg velünk, és a mese hősével, Tobyval. És varázslatosak azért is, mert olvasásuk közben mi magunk is rájövünk arra, hogy milyen egyszerűen működnek ezek a mágiák, titkok és varázsszerek, akár a saját életünkben is! Hiszen mindannyian tapasztalhattuk már, hogy a mosollyal kezdett napok valahogy sokkal könnyebbek, hogy az önbizalom már fél siker, és még a legrealistább orvos szerint is nagyban befolyásolja a gyógyulást a beteg lelki állapota és hozzáállása, vagyis a pozitív gondolkodás.

Vannak, akik hisznek a gondolatok és érzelmek erejében, másokat ez egyáltalán nem érdekel. E könyv sem egyik, sem másik tábort nem kívánja „megtéríteni”, annál inkább szeretne mindenki számára élvezetes perceket nyújtani.
Ennek jegyében kezdődjék hát a tündéri kaland, jó szórakozást és minél több kellemes tapasztalatot kívánok Kedves Kicsi és Nagy Olvasóim!

Amerikai – Magyar Hírújság 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*