Húsvét Budapesten

Sajnos rossz időt jósolnak az időjósok a húsvéti ünnepekre, pedig sok színes program várja Budapesten és országszerte is a húsvétolókat. Az egyik nagyszerű esemény a “Budavári sokadalom” nevet viseli, míg a másik esemény házigazdája a mesés szépségű Hollókő.


A “Budavári sokadalom” helyszíne a Budai Vár lesz, ahol hagyományőrző és multikulturális programok egyaránt szerepelnek. A nagyszabású esemény  egy ősi rítustánccal és a váron áthaladó tavaszköszöntő menettel, majd a kihagyhatatlan gólyalábasok produkcióival veszi kezdetét.

A Budavári Palotában pénteken, szombaton és vasárnap életre kelnek a hagyományok.
Lesznek játszóműhelyek, különféle mesterségek bemutatói, kézműves vásár. Fellépnek továbbá határon inneni és túli népi együttesek,  valamint az ünnep kapcsán igazi gasztro-élmények is várják a családokat és mindenkit, aki szereti a régmúlt idők hagyományait. Különösen a gyerekeket  várják a történelmi falak között igazi csemegék: Például mézeskalács palota, állatsimogató és lovaskert, “Tojásleső Tündérkert” interaktív játszóház és a “Világfa” meselabirintus, faforgantyús körhinta és  sok-sok zene. Szombat este ünnepi koncert, vasárnap és hétfőn táncház és locsoló bál zárja a műsort.

Papp Gabriella

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*