Magyar sztár a Gyűrűk urában

Márton Csókás apai ágon magyar származású, új-zélandi sznész. A Gyűrűk Ura-filmekben Celebornt alakította nagy sikerrel, de szerepelt az Aeon Fluxban és a Mennyei királyságban is. Ezt követően a Magyarországon is forgatott ’Adóság’című filmben egy Moszad ügynököt alakít. A film meghozta a színész számára az ismertséget.

1989-ben végzett a Toi Whakaari, The New Zealand Drama Schoolban. Innen már egyenes út vezetett a színészi karrierje felé. A világsiker után elvállalta a ’Shortland Street’ című új-zélandi szappanopera szerepét is. Az első filmszerepe az 1994-ben készült Jack Brown Genius volt, amelyben Dennis-t alakította. Az 1996-os Broken English-ben Darko szerepét kapta meg. Még ugyanebben az évben a Herkules televíziós sorozat epizódszereplője is volt. Azután tovább dolgozott a Renaissance Pictures társasággal, így 1997-2001 között a Xena: A harcos hercegnő című sorozatban is láthattuk. Ezután olyan filmekben kapott szerepet, mint például a Vízizsaruk, Csillagközi szökevények , A vadak ura, és a Cleopátra 2525.

Márton Csókás mint Celeborn a Gyűrűk ura filmben

Producerként is közreműködött Új-Zélandon és Ausztráliában, többek között az Égi küldött, A majom álarca  és A farm című filmekben. Marton Csokas 1966. június 30-án született az Új-Zélandi Invercargillben. Anyja dán és ír gyökerekkel rendelkező ápolónő, apja, Csókás Márton magyar gépészmérnök. Magyar állampolgár is.

Márton Csókás és Shopie Marceau

Marton Csokas Új-Zélandon született, de büszke magyar származására. A hollywoodi filmsztár gyakran olvas magyar könyveket és magyarországi lapokat. Imádja a magyar zenét és a magyarételeknek hódol. Édesapja rosszallása ellenére, felvette a magyar állampolgárságot.

Tamás István

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*