Jobban teljesített a magyar ipar

A várakozásoknál kissé gyorsabban, 1,1 százalékkal nőtt az ipari termelés Magyarországon februárban éves szinten nézve, azonban a szökőnaphatás miatt a munkanaphatással kiigazított termelés 3,4 százalékkal csökkent. A termelés havi alapon 0,8 százalékkal nőtt. 
Az ipari termelés év eleji gyengélkedése megfelel a várakozásoknak – ezt mondja Suppan Gergely a Takarékbank elemzője. Márciustól az ipari termelés újra élénkülhet egyrészt gyengülő bázisok, másrészt egyes javuló német konjunktúramutatók hatására. A legnagyobb hatással azonban a Mercedes március végén induló termelése lehet.
Ugyan a termelés március végén indult, egyes beszállítóknál már korábban elkezdődhetett a termelés felfuttatása, amit a márciusban meredeken megugró hazai beszerzési menedzser index is jelezhetett, ami a szaúdi mutató után a második legerősebb értéket mutatta nemzetközi összehasonlításban. Áprilistól az év végéig 6-8 százalék közötti növekedést várunk az ipari termelésben, az év egészében pedig 5 százalékhoz közeli lehet az ipari termelés növekedése.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*