Virágokat ültettek a lett kátyúkba

Kivirágoztak Lettország kátyús útjai. Az elmúlt napokban néhány ismeretlen virágokat ültetett több lettországi város útjainak kátyúiba
Hogy a virágoknak semmi baja ne essen a teherautók vagy személygépkocsik által, a figyelmes kertészek figyelmeztető táblákat is kihelyeztek a virágágyások mellé.


Egyelőre még nincs információ, ki áll az akció hátterében. Martins Jakobson, a Lettország délnyugati részén lévő Liepaja közterület-felügyeleti hivatalának munkatársa örömmel fogadta a virágos meglepetést. Mint elmondta, “a virágok felhívják a figyelmet a kátyúkra, és arra, mennyire égető problémává vált az utak felújítása”.


Februárban Londonban is voltak hasonló akciók, ahol úgy érezték, a város nagyon sivár növényzet nélkül. Anglia fővárosában még a járdában található lyukakba is ültettek növényeket. A gyönyörű virágok és egyéb zöldek minden helyen felbukkantak. A végeredmény: egyszerűen gyönyörű, és zöld város.


Reméljük, valaki Magyarországon is kedvet kap egy kis közterület-szépítéshez, és azt is, hogy a virágoknak nem vész nyoma az első éjjelen.

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*