Útilapu a gladiátoroknak Rómában

Április elejétől már nem fotózkodhatnak a turisták a római gladiátorokkal.

Mostantól hiába keressük Róma utcáin és a Colosseum előtt a hagyományos tunikába öltözött piros köpenyes, aranyozott sisakos gladiátorokat. Többet egy turista se kaphatja őket lencsevégre.

Az olasz kormány április 1-től újonnan bevezetett egy intézkedést, mely szerint illegális tevékenységnek számít a gladiátor-hasonmások számára az, hogy a Colosseum előtt, valamint Róma utcáin pénzt kérjenek egy-egy pózolásért.

A gladiátorok, bár az ókori Róma jelképének számítanak, előszeretettel zaklatják a turistákat azzal, hogy modellt állnak nekik egy-egy fotó kedvéért. Volt olyan is, hogy egy önjelölt modell kilencezer forintot kért egy külföldi turistától, amennyiben szeretne egy közös képet emlékként.


Április elejétől a modern gladiátoroknak tilos pénzt kérniük a fotózásért. Tavaly augusztusban 20 csaló gladiátort tartóztattak le, akik azzal hitegették a turistákat, hogy idegenvezetést tartanak és körbevezetik őket, ám amint megkapták a pénzt, eltűntek.

A római lakosok azt tanácsolják a turistáknak, ha gladiátorokat szeretnének látni, látogassanak el inkább a római gladiátoriskolába

 

Papp Gabriella

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*