Tornádók pusztítottak Texasban

A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat szerint 5 tornádótölcsér ért földet Texas keleti részén szerdán. A heves időjárásban otthonok sérültek meg, több családot ideiglenes befogadóhelyen szállásoltak el.

Van Zandt, Hopkins és Henderson megyékben okozott károkat több forgószél Kelet-Texasban. A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat (NWS) a károk felmérése és a radarképek, széladatok összevetése után megerősítette, hogy a térségben tornádók romboltak, a legerősebb EF2-es volt. Van Zandt megyében, Canton környékén 15 mérföld hosszban haladt a földön a tölcsér, több tucat épületben keletkeztek károk, fák dőltek ki tövestől, autókat tolt arrébb. A szél erősségét 110-120 mérföld/órásra becsülték.

Henderson megyében két forgószél alakult ki, az egyik Larue városka mellett 130 mérföld/órás szelével okozott komoly károkat. Sulfur Springsnél 80-85 mérföld/órás szélviharban kb. 50 épület sérült, Poynortól északkeletre 90-100 mérföldes széllel rombolt a vihar. A helyi vöröskereszt több ideiglenes befogadóhelyet jelölt ki azoknak a lakosoknak, akiknek otthona lakhatatlanná vált. A helyiek szerint az érintett területek úgy néznek ki, mint egy háborús övezet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*