Nagy-Britannia az önkénteskedést reklámozza

II. Erzsébet királynő trónra lépésének hatvanadik évfordulója alkalmából egy önkénteskedésre buzdító kampány indul Nagy-Britanniában. A program, melyet Jubileumi Órának neveztek el, a jövő hónapban veszi kezdetét.


A szervezők azt remélik több, mint egymillió ember fog csatlakozni a kampányhoz,  így a második világháború óta ez lehet a legnagyobb számú önkéntest mozgósító kezdeményezés.
Az egyórányi önkéntes munka John O’Brien ötlete volt. John a walesi herceg pakisztáni jótékonysági alapítványát vezeti. Úgy tervezték, hogy az önkéntesek egy internetes honlapon keresztül léphetnek kapcsolatba a rászoruló magánszemélyekkel, illetve szervezetekkel. A honlap a jelentkezők postacíme alapján fogja felsorakoztatni számukra a közelükben lévő önkéntességi lehetőségeket.

O’Brien a The Daily Telegraphnak elmondta – “Az ötlet eredetileg egy barátomtól származik, aki Dél-Afrikában találkozott hasonló kezdeményezéssel, ahol az emberek Nelson Mandela előtt rótták le a tiszteletüket egyórányi önkéntes munkával.” O’Brien hozzátette, nemrég egy hasonló kampány valósult meg, mikor Michelle Obama kezdeményezésére veterán katonáknak segítettek. Kézenfekvőnek tűnt, hogy ezt a nagyszabású kampányt az uralkodó, II. Erzsébet trónra lépésének hatvanadik évfordulója alkalmából szervezik meg. O’Brien szerint az egész nagyon egyszerű lesz, senkinek nem mondják meg, mit csináljon. Olyan, mintha fognánk magunkat, lesétálnánk a sarokra, és rendbe tennénk egy idő ember kertjét. A szervezők arra számítanak, hogy az önkéntesek májusban megkezdik munkájukat.

 

Papp Gabriella

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*