1000 ember sodródik az irányíthatatlan luxushajón

Irányíthatatlanul hánykolódott egy luxushajó a Fülöp-szigetek közelében, miután kigyulladt a motorja. A hajó fedélzetén közel ezer ember maradt áram nélkül, közölte a Fülöp-szigeteki parti őrség. A hajó Hong Kongból indult hétfőn és az utazás 17 napig tartott volna.

Az egyik tiszt azt nyilatkozta, hogy a péntek este keletkezett tüzet azonnal el tudták oltani, a hajóban ez miatt nem keletkeztek komolyabb sérülések, viszont az oltás során megsérült öt tengerész. – írja a Mirror. Az öt személyzetis füstmérgezést kapott. Közülük egynek súlyosak a sérülései, neki azonnali kórházi ellátásra van szüksége. A mentőegységek várhatóan ma délután érkeznek meg a hajóhoz.


Az Azamara Quest csütörtökön indult Manilából és a malajziai Szandakan kikötőjébe tartott. A hajó 590 utasával, és 411 fős személyzetével a Boernó-sziget közelében sodródik. A mérnökök helyreállították a hajó egyik motorját, így már van légkondicionálás, ivóvíz, valamint működnek a hűtők is.


A hajó kapitánya a Facebookra feltett egy üzenetet, amely szerint egyetlen utasnak sem esett bántódása, és a tenger nyugodt a környéken.

 

Papp Gabriella

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*