Az utasok fogták le az őrjöngő pilótát

A JetBlue légitársaság New Yorkból Las Vegasba tartó járatának a kapitány gyanús viselkedése miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania Texasban.

A gépnek azután kellett kényszerleszállást végrehajtania Amarilloban, miután a kapitány egy bomba miatt kezdett kiabálni. A repülőgép három és fél órával a felszállás után landolt a texasi Amarillóban. A repülő fedélzetén 135 utas volt. A JetBlue légitársaság 191-es járata New Yorkból repült Las Vegasba.

Az incidenst a helyi rendőrség és az FBI is vizsgálja. Az utasokat nagyon megrémítette, mikor egy bombáról hallottak. Egyikük az CNN-nek azt mondta, a nyilvános hangosbemondón hangzott el a kérés, hogy a személyzet egyik tagját fogják le. Ez végül több férfi utas segítségével sikerült. A CBS úgy tudja, a járat másodpilótája utasította ki a pilótafülkéből a kapitányt, aki ezek után dörömbölni kezdett az ajtón. Több utas szerint a férfi úgy viselkedett, mint akinek pánikrohama van.

Egy 22 éves utas, Heppes Grant a következőt nyilatkozta: „Mikor a kapitány visszatért a replülőgép elülső részébe, a következőt kiabálta: Engedj be!”.

Heidi Karg a CNN-nek azt mondta, a pilóta a következőt kiabálta: „Szükségem van a kódra! Add ide a kódot, el kell jutnom oda!” Az utasok hallották a bomba szót, és nem tudták pontosan, mi is történik. Többségüket sokkolt a hír, sokan zavarodottak voltak. „Mindenki csak állt, nem egészen értettük, mi történik.”

Egy szolgálaton kívüli kapitány – aki most történetesen a járat egyik utasa volt- ment a pilótafülkébe és vette át az őrjöngő kapitány feladatait.

“Tudtam, hogy nagyjából 130 utas van a gépen, családok, gyerekek, és úgy gondoltam, ez nem fog megtörténni az én repülőmön” – mondta az ABC-nek az 50 éves David Gonzalez, aki részt vett a kapitány leteperésében. “Ezt a gépet le kell tenni. Ez a fickó megőrült” – idézte fel a gondolatait az ötgyerekes apa, aki egy kiállításra utazott Las Vegasba.

A landolás után a kapitányt kórházba szállították, az utasokat pedig kihallgatták.

Papp Gabriella

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*