New Yorkban debütál Nina

Nina néven debütál a Fisker új, konnektorból tölthető elektromos autója, melyről egyelőre csak egy ízelítő rajzot tett közzé az idén ötéves gyártó.

Erőteljesen hasonlít egymásra az idei skicc, mely a Nina nevű, konnektorból tölthető, kiterjesztett hatótávú, de még nem konkretizált modellt jövendöli és a tavaly, még név nélkül, csak fotón mutatott Fisker Coupé-Cabriolet

A 2007-ben alapított Fisker már tavaly kijelentette, hogy hamarosan két új modellt, egy kupé-kabriót és egy SUV-t is hozni fog. Egy évvel ezelőtt, Paul Boskovich, a cég hajtásláncokért felelős igazgatója két éven belül ígérte az újdonságokat. Fisker első modelljét, a Karmát a 2008-as Detroiti Autószalonban mutatták be.

Egyenlőre senki nem tudja, melyik modell érkezik New Yorkba. A Nina névvel és mindössze egyetlen skiccel hirdetett újdonság inkább CC-nek tűnik, de még az is lehet, hogy a Fisker átveri a sajtót és a vevőket, s a népszerűbb, SUV-szegmensbe hoz újdonságot. Akármelyik is lesz, a Nináról azt rebesgetik, hogy méreteivel nagyjából az 5-ös BMW-t idézi majd, konnektorból tölthető akkumulátorokból táplált villanymotorjait pedig BMW-féle turbódízel erőforrás egészítheti majd ki. A Fisker hitvallása szerint a villany, illetve hibrid autó nem járhat kompromisszumokkal. A hétköznapokon emissziómentesen utaztató autóval hétvégén, a városból és a hétköznapokból kiszabadulva úgy lehet autózni, ahogyan azt ma egy modern gázolajossal lehet.

Nina megjelenése gyártásra kész modellként csak jövőre, 2013-ban várható. Az első darabok kiszállítása csak 2014-ben valószínű − 100 ezer dollár, azaz 22,5 millió forint körüli áron.

Papp Gabriella

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.