A Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Bunyik Béla

Bunyik filmtámogatói tevékenysége eredményeként a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át a múlt évben Bokor Balázs nagykövettől, a Los Angeles-i főkonzulátus vezetőjétől.

Bunyik Béla producer “a magyar producerek képviselőjeként fog működni Los Angelesben”. Bunyik a Los Angeles-i magyar filmfesztivál egyik alapítója és szervezője is egyben. A filmes szakember Enterprises nevű cége, magyar filmek amerikai forgalmazásával foglalkozik.

A Magyar Producerek Szövetsége megbízta Bunyik Bélát, a Los Angelesben élő magyar amerikai filmes szakembert, hogy a Szövetség észak-amerikai képviselője legyen. Bunyik fő feladata az lesz, hogy a Szövetség és az amerikai filmgyártó cégek között erősítse a kapcsolatokat, és működjön közre a közös filmprojektek megvalósításában.

Mint ismeretes Bunyik Béla évtizedek óta személyes támogatást nyújt a magyar film amerikai bemutatkozásának és immár 12. alkalommal rendezni meg 2012 őszén a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált. Bunyik a Bunyik Entertainment elnökeként szoros kapcsolatokat ápol a Los Angeles-i magyar főkonzulátussal, amellyel partnerként szervezte az eddigi filmfesztiválokat.

Tamás István

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*