Gardenexpo – Kertészeti kiállítás Budapesten

Aki a kertet szereti, máshol nem lehet! 2012-ben hatodik alkalommal rendezik meg a legnagyobb és legsikeresebb hazai kerti életmód kiállítást, a Gardenexpót. Március 23-24-25-én ismét várják a kerti és kertészkedés szerelmeseit a Papp László Budapest Sportarénában.

A Gardenexpo kiállításán megismerhetjük a legújabb kertészeti megoldásokat és elleshetjük a legegyszerűbb kertdíszítési praktikákat, mindezek mellett szórakoztató színpadi produkciók és kertészkedéssel kapcsolatos témák is színpadon lesznek.

A vásár nagy választékban kínálja a legkülönfélébb kertészeti eszközöket, gépeket, kerti bútorokat, berendezéseket. Mindent meglelhetünk, ami egy tökéletes kert megtervezéséhez és építéséhez szükséges, a burkolatoktól a kültéri világításig. A kerti szabadidős programokhoz nagy választékban kerülnek bemutatásra jacuzzik, szaunák, medencék, vagy akár grill felszerelések. És természetesen egy ilyen vásár kínálatának a főszereplői sem hiányozhatnak, hiszen amitől kert a kert az nem más, mint a szép zöld vagy tarka növényzet.
A kertápolástól és kertészkedéstől a szabadtéri bútorokon és a kerti fényépítészeten át a grillek és kiegészítők világáig változatos bemutatókkal, kiállítással és vásárral várja az érdeklődőket a Gardenexpo.

Az immár hatodik alkalommal megrendezett kiállításon péntektől vasárnapig 150 kiállító mintegy nyolcezer négyzetméteren ismerteti meg a közönséggel a szakma legújabb trendjeit.
Fülöp Judit, a Gardenexpo főszervezője elmondta, a korábbi évek tapasztalatai alapján úgy formálták a vásár felépítését, hogy a kínálatban mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Így azok is ötleteket meríthetnek és vásárolhatnak a kiállított anyagokból és bemutatott termékekből, akik nagy kerttel és extra igényekkel rendelkeznek, illetve azok is, akik csupán kiskertjüket, balkonjukat szeretnék megújítani és zöldebbé varázsolni.

A helyszínen felépített tíz bemutatókert és a “kert-trendezés” téma kiállítóinak különlegességei csupán egy-egy szeletét jelentik a sok száz újdonságnak, ami látható a rendezvényen. A rendezvény elsősorban a teraszon és kertben használatos eszközök, kiegészítők átfogó kínálatára koncentrál.

Rajtad is múljon! szlogennel közösségi tervezést ösztönző kampányt indít a Főkert Nonprofit Zrt., amely a Gardenexpón mutatkozik be. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet arra, hogy a városi terek a lakosság kikapcsolódását hivatottak szolgálni. A megfelelő, szerethető zöld közterületek kialakításához arra is szükség van, hogy a tervezők megismerjék az elvárásokat és igényeket, valamint hogy a kialakított zöldterületet a lakosság is óvja, magáénak érezze. Ennek érdekében a kiállítás látogatói interaktív “tértervező-térzöldítő” játékot próbálhatnak ki a helyszínen, amellyel megtervezhetik a saját terüket.

Papp Gabriella

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*