Minden idők legdrágább lakása

A leggazdagabbaknak mit sem számít a válság – elképesztő összegeket költenek a luxusra, ami végül meglepően jó befektetésnek bizonyul. A műtrágyaüzletben meggazdagodott orosz üzletember, Dimitrij Ribolovlev egyetemista lányának vette a közel Central Parkra néző, mintegy 700 négyzetméteres luxuslakást.

A valaha volt legmagasabb áron adtak el egy Central Parkra néző tetőtéri lakást New Yorkban – írja a brit BBC csatorna online oldala. A világ 93. leggazdagabb embere, egy káliumműtrágyából meggazdagodott orosz mágnás vette meg az ingatlant 88 millió dollárért, átszámítva közel 20 milliárd forintért. Egyes információk szerint a férfi egyetemista lányának vette a lakást. A milliárdos csemete igazi kozmopolita; Oroszországban született, de monacói lakos és az utóbbi 15 évet Monacóban és Svájcban töltötte.

A 22 éves Jekatyerina jelenleg egy meg nem nevezett amerikai egyetemen tanul, és New York-i látogatásai során lakik majd a 627 négyzetméteres, tízszobás, Central parknál fekvő apartmanban.

A lakáshoz tartozik többek között egy könyvtár és egy, az épület három oldalán futó – 195 négyzetméteres terasz. Az ingatlan korábban a Citigroup bankcsoport korábbi vezetője, Sanford Weill tulajdonában volt, aki annak idején alig fele ennyiért jutott hozzá. Bár az ex-elnök igencsak jó üzletet csinált, mindazonáltal érdemes megjegyezni, hogy a hírek szerint a Weill házaspár az eladásból befolyt összeget jótékonysági célra kívánja fordítani.
A lakás azonban, amelyet az orosz üzletember vásárolt, nem a legdrágább. Korábban már közel 100 millió dollárt fizetett egy floridai ingatlanért. Az utolsó New York-i lakásár-rekord Christopher Flowers befektető nevéhez fűződött, aki 2006-ban 53 millió dollárt adott egy házért, amitől idén augusztusban 36 millióért vált meg.

Papp Gabriella

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*