New York Szent Patrik-napi parádé

Tegnap százezrek sorakoztak az Ötödik sugárúton, hogy megünnepeljék a Szent Patrik-napi felvonulást, írja a The New York Times.

Az ünneplőket Michael Bloomber polgármester és Raymond Kelly rendőrbiztos vezette a Central Park felé, ahol az emberek ír zászlókkal integettek, és éltették a katonákat. A felvonulás délelőtt 11 órakor kezdődött a 44. utcában és a 79. utcában fejeződött be.

Az ünnepi menet Írország védőszentje előtt tiszteleg, aki a legenda szerint Jézustól kapott botjával űzte el a zöld szigetről, vagyis Írországból a mérges kígyókat.
Az írek azt állítják, hogy ez a világ legrégebbi és legnagyobb civil felvonulása. Becslések szerint a new york-i meneten közel 250.000 ember vonult fel.
Erre a napra Manhattanben megnövelték a tömegközlekedési eszközök számát. Annak érdekében, hogy fenntartsák a rendet az utazók számára, március 17-től másnap hajnali 4 óráig a vonatokon és peronokon senki nem fogyaszthatott alkohol tartalmú italt, ha valakinél mégis találtak, a rendőrség azt elkobozta.

A LIRR felhívta az utasok figyelmét, hogy vegyenek retúr jegyet annak érdekben, hogy időt takarítsanak meg, így nem alakulnak ki hosszú sorok a jegyárusító automaták előtt.

Papp Gabriella

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*