Bokor Balázs nagykövet kihelyezett konzuli napokon Texastól-Kansasig

Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul március 4-8. között látogatást tett Texasban, Oklahomában és Kansasban. A Los Angeles-i főkonzulátus konzuli kerülete 19 államra terjed ki. Kihelyezett konzuli fogadónapot tartott Lubbock-ban (Texas), ahol találkozott a helyi magyar közösséggel, adta hírül lapunknak a főkonzulátus. 

Bokor Balázs főkonzul az Oklahoma-i magyarok egy csoportjával

A főkonzul tájékoztatást adott a magyarországi helyzetről, illetve a kedvezményes honosítási eljárásról, a magyar útlevél megszerzésének folyamatáról. A találkozó során ünnepélyes állampolgársági esküre is sor került.  Vendég volt az egy órás Good Morning Texas című FOX Talk 950 reggeli élő rádiós műsorban, a magyarországi helyzetről beszélt.

Fox Talk 950 - es Jim Douglass műsorvezető, Tibor Nagy, az USA nagykövete, Bokor Balázs Los Angeles-i főkonzul

Oklahomában találkozott az állam vezetőivel, megbeszélést folytatott a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok bővítéséről, oklahomai üzleti lehetőségekről, illetve magyarországi befektetésekről. Találkozott két helyi magyar közösséggel is, Edmondban, illetve Normanban, akiknek tájékoztatást adott a főkonzulátus konzuli tevékenységéről, a magyar állampolgárságról.

Bokor Balázs és Todd Lamb (Oklahoma Lt Governor)

Topekában találkozott Kansas állam kormányzójával, Sam Brownback-kel és Pat George Secratary of Commerce vezetésével gazdasági-befektetői kerekasztal megbeszélésen vett részt. A főkonzul mindhárom államban egyetemi előadásokat tartott a magyarországi helyzetről, illetve a magyar külpolitikai irányairól. Nyilatkozott három különböző állami újságnak.

Pat George, Secretary of Commerce, Bokor Balázs, Sam Brownback, Kansas kormányzója

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*